Nu tar livet oss till Nerja, Spanien för nya äventyr!

Vi har båda länge haft en själslig längtan och dröm om att bo och verka i Spanien – i juli blir det verklighet. Calle som har tränat och tävlat i Enduro sedan tonåren, har alltid haft en önskan om att få lov att göra det i ett varmt och soligt land. Helena har haft en dragning till Spanien sedan 2005, både på grund av värmen, solen och havet, men också för språket som hon lärde sig under sina år i Chile. Nu tar vi det stora klivet och har skaffat oss boende i Nerja på den spanska solkusten. Helena kommer att ha sin plattform i Spanien och erbjuda online events, utbildningar och tjänster – men på sikt även retreats. Calle kommer att också att ha sin plattform i Spanien med träningsläger och individuell träning, men kommer att vara i Sverige med jämna mellanrum – och då erbjuda sina träningsläger även där. Vill du följa oss på vårt äventyr? Vi kommer att dela både filmklipp och blogginlägg, kanske även poddavsnitt.

Att vara i naturen ger en hälsofrämjande effekt

Att vara ute i naturen kan medföra en rad positiva effekter för hälsan, till exempel minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Det främjar också fysisk aktivitet. Vissa forskare att vi skulle bli lyckligare och känna större livskraft om vi fick en starkare koppling till naturen. Forskning visar också att vi mår bättre och blir lyckligare av att befinna oss nära vatten. Vistelser i naturliga miljöer minskar negativa känslor och stress, ökar positiva känslor, förbättrar den mentala återhämtningen och vår prestationsförmåga.

Vi själva tar ofta promenader runt Hunsnäsen, vid havet i Skåne och i skogen (Brännemon och Skurugata). Vedeldad bastu och bad i Norra Vixen njuter vi av åtminstone en gång i veckan. Vi provar ibland även att krama träd. Det kan låta tokigt, men det är en häftig upplevelse – om trädet är friskt och trivs där det står. Det kan ge en jordande känsla, energipåfyllnad, lugn och trygghet. Bada och simma gör vi så mycket vi kan, beroende på årstid och vattentemperatur. Nu är våtdräkt införskaffad så att sim säsongen blir längre. SUP bräda är också inköpt, så att vi kan njuta även av det.

Naturen har så mycket att erbjuda även vad gäller skönhet, goda dofter, härliga ljud från vatten, träd, vind och fågelsång. Att sitta på en brygga, meditera en stund på en sten eller njuta i solen – det är livskvalitet.

Soullight – vad är det?

Vi är människor med en fysisk kropp, intellekt och känslor, men vi anser även att vi alla har en själ. För oss är själen den del som vandrar från liv till liv. Den vet varför den är här i ett liv på jorden – vad den ska bidra med – och vad den ska lära sig.

När vi lever i intellektet lever vi långt ifrån själen. När vi lever i kontakt med våra känslor – lever vi närmare själen.

Genom kroppen och genom våra känslor, kan vi få förståelse kring hur själen mår. När vi mår dåligt fysiskt och/eller emotionellt, kan det handla om att vi inte lyssnar på och följer vår själs önskan. Vi kanske arbetar med något vi inte tycker är roligt eller där vi inte kan vara oss själva fullt ut. Vi kanske lever på ett sätt som inte ger oss glädje. Eller så lever vi i en relation där vi inte mår bra – där vi blir någon vi inte tycker om att vara.

När vi lyssnar till vår kropp och våra känslor, kan vi få ledtrådar till hur, var och med vem vi inte bör leva eller hur vi bör leva. En ledtråd kan också finnas i frågan: vad längtar du efter i ditt liv?

Om vi lyssnar på och följer vår själs önskan – kan vi känna glädje, harmoni och kärlek i våra liv. Det kan till och med stråla om oss. Det är det ljuset vi vill locka fram – det själsliga ljuset som finns inom oss alla – mer eller mindre gömt.

Med ljus och värme, Helena & Calle

Ps. Om du vill få ditt själsliga ljus att skina – varmt välkommen för coaching, medial coaching eller andlig vägledning. Ds

Reiki I och Reiki II kurs

Kursen ges online eller i Nerja, Spanien

Kurs i Reiki I – Usui & Holy Fire® III

Du lär dig att ge dig själv och andra reiki – japansk energimedicin som ger djup avslappning, stressreducering, lindring och påskyndar kroppens självläkning. Kursen ger personlig och andlig utveckling, egen läkning och kan utveckla din intuition.

Kursen består av en kombination av undervisning, samtal, demonstrationer och praktisk träning. Varje elev får uppleva att både ta emot reikibehandlingar och att ge. När det är online kurs gör vi det via datorskärmen. Det går också bra om du och en annan person går kursen tillsammans online – så att ni kan praktisera på varandra.

Under kursen får du lära dig följande:

 • Reikis natur och historia
 • Handpositionerna i Reiki
 • Att ge reiki till dig själv och andra
 • Gassho meditation
 • Byosen Skanning
 • Reiji-Ho: Att använda den inre guidningen om hur och var du ska behandla.
 • Kenyoku: Torrbad, en metod för att rena ditt energifält.
 • Reiki placering av Reiki I Holy Fire® III ges (tidigare kallade initieringar)
 • Reiki upplevelser – inre guidad meditation och healing

Kurs i Reiki II – Usui & Holy Fire® III

Kursen består av en kombination av undervisning, samtal, demonstrationer och praktisk träning. Varje elev får uppleva att både ta emot reiki behandlingar och att ge. När det är online kurs gör vi det via datorskärmen. Det går också bra om du och en annan person går kursen tillsammans online – så att ni kan praktisera på varandra.  

 • Koki-ho: Använda din andning och Reiki för att hela.
 • Gyoshi-ho: Skicka Reiki med dina ögon.
 • Distanshealing med Reiki
 • Reiki II symbolerna: Hur du ritar dem, aktiverar dem och använder dem. De olika användningsområdena gås igenom och deras innebörd förklaras.
 • Reiki II Holy Fire® III placering ges för att aktivera symbolerna (tidigare kallade initieringar)  
 • Praktisk övning så att alla deltagare får känna och uppleva energin av samtliga symboler och resultatet av användandet.
 • Reiki upplevelser – inre guidad meditation och healing  

Är du eller ni intresserade – hör gärna av er till oss

Lärare: Helena Omfors & Calle Bjerkert

Vi är båda Karuna Reiki® Masters enligt Holy Fire III® och använder Reiki regelbundet.

Helena har undervisat sedan 2015 och har haft otaliga grupper. Calle har varit med och assisterat ett flertal gånger. När vi har kurs ihop, kan vi tillgodose allas behov på ett bättre sätt.

Vill du vara med eller har du några frågor?
Hör gärna av dig till oss!

Vi vill inspirera till en holistiskt tillfredställande livsstil!

Livet är för kort för att gå och känna sig missnöjd med sitt jobb, sin relation, sig själv och/eller livet. Vi behöver ta vara på livet och göra det bästa av det.

Kroppen behöver både rörelse och återhämtning. Sinnet behöver stimulans men också stillhet. Vi behöver lyssna på, sätta ord på, bejaka och förstå våra känslor. Vi behöver vårda och ibland utveckla våra relationer. Själen behöver näring.

Vi tror att alla delar är lika viktiga och att välmående är en färskvara. Om vi vill må bra i oss själva, i våra relationer, på vårt arbete och i våra liv – behöver vi ha tid att känna efter, tid att reflektera, kommunicera vad vi önskar och ibland förändra samt utveckla.

Vi har startat en ny podd!

Avsnitt 6 – Att våga vara den vi blir Morgonkaffet med Calle & Helena

Det är helt naturligt att som människa vilja utvecklas och växa. Men vem blir vi när vi förändras? Hur reagerar omgivningen? Vi pratar om att våga vara den vi blir, när vi inte längre är som vi har varit tidigare.
 1. Avsnitt 6 – Att våga vara den vi blir
 2. Att våga prata öppet och ärligt med din partner – Avsnitt 5
 3. Avsnitt 4 – Samtal om själen
 4. Avsnitt 3 – Livslärdomar genom Enduro
 5. Avsnitt 2 – Att följa den inre kompassen