Reiki

Vi är båda utbildade och praktiserande Karuna Reiki® Masters. Det betyder att vi har gått alla och undervisar på alla nivåer inom Reiki enligt Usui & Holy Fire III.

Helena har undervisat regelbundet i Reiki sedan 2015 och utövat Reiki sedan 2007. Calle har undervisat sedan 2019. Vi håller gärna kurser tillsammans för att på bästa sätt tillgodose allas behov.

Reiki är japansk energimedicin som främjar stressreducering, djup avslappning, personlig utveckling och påskyndar kroppens egen självläkande förmåga.

Svenska Skatteverket har godkänt Reiki som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill och att det är en skattefri förmån för arbetstagaren.

Den som är långtidssjukskriven har också chans att få ersättning för behandlings- och kurskostnader av Försäkringskassan.

Reiki är godkänt av WHO. I USA, Frankrike, England, Norge och flera andra europeiska länder kan man få Reiki på vanliga sjukhus som komplement till traditionell sjukvård.

Ordet Reiki är två sammansatta japanska ord. Rei betyder universell. Ki betyder livsenergi. Reiki bygger på övertygelsen att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergin/Ki är blockerad och inte kan flöda fritt.
Syftet med Reiki är att frigöra dessa blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom.

Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreducering, lindring, personlig utveckling och självläkning.

Kurser

Vi erbjuder kurser i Reiki där vi lär ut hur du kan ge dig själv och andra Reiki. Kurserna innebär även personlig utveckling och bidrar till kroppens egen självläkning.

Du kan komma ensam, eller boka en kurs för en föräldragrupp, vänner eller grupp av anställda. Kurserna kan ges både online och i vår lokal i Eksjö. Nedan ser du vilka nivåer som finns.

Reiki I kurs

Du lär dig vad reiki är, hur reiki används, reiki historia, hur du kan ge dig själv och andra reiki och vilka fördelarna med Reiki är. Nästa kurs är den 8 maj i Eksjö och online. Du väljer själv vilket du föredrar. Pris är 2500 kr om du går 1 dag. Om du vill gå även Reiki II den 9 maj, är priset 3500 kr för båda.

Reiki II kurs

Du får fördjupade kunskaper i reiki, fler verktyg, tre reikisymboler som ger fler användningsområden och lär dig att ge en standardbehandling samt skicka reiki på distans. Nästa kurs är den 9 maj i Eksjö och online. Pris för denna kurs är 2500 kr. Om du väljer att gå både den 8-9 maj är priset 3500 kr. Maila helena@soullight.blog för mer information och anmälan.

Reiki ART/Master kurs

För dig som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare, förstärka kraften i reikibehandlingarna samt fördjupa din egen läkning och få ytterligare personlig utveckling. Du öppnar även upp för möjligheten att undervisa i reiki. Nästa kurs är 4-6 juni. Du kan välja själv om du vill gå på plats i Eksjö eller om du vill gå online på Zoom. Pris för denna kurs är 8500 kr. Du kan läsa mer här.

Karuna Reiki® Master kurs

Detta är en fördjupningskurs som ger fördjupade kunskaper, läkning och personlig utveckling. Du får 8 nya symboler som ger dig fler möjligheter och användningsområden. Efter kursen har du möjlighet att undervisa i alla nivåer. Nästa kurs är 6-8 augusti. Du väljer själv om du vill gå i Eksjö eller online på Zoom. Pris för denna kurs är 6200 kr. Maila helena@soullight.blog för mer information och anmälan.

Workshops

Vi erbjuder workshops i Reiki för företag och organisationer. Vi möts online på zoom, i vår lokal i Eksjö eller på er arbetsplats. Vi gör en kort presentation av vad reiki är, hur det fungerar och hur man använder Reiki – och gör guidade meditationsövningar med reiki healing tillsammans.

Reiki behandling privat eller på arbetsplatsen

Om du önskar en Reiki behandling – kan vi ta emot i vår lokal i centrala Eksjö. Om ni är flera på er arbetsplats som önskar behandling, kan vi komma till er.

För mer information är du välkommen att maila eller fylla i kontaktformuläret längre ner på sidan.

calle@soullight.blog eller helena@soullight.blog

Helena har skrivit boken “Reiki vägledning och healing” om du vill läsa mer om Reiki. Beställ på http://www.adlibris.se

Mer om Reiki

Reiki inom traditionell sjukvård

Reiki erbjuds på vårdinrättningar i hela världen. I USA används Reiki som ett komplement till den traditionella sjukvården på över 800 sjukhus. I vissa delstater är det till och med ett krav att sjuksköterskan är utbildad i någon energimedicinsk metod som till exempel Reiki. Reiki används som ett komplement bland annat inom akutvård, operation, psykiatri, rehabilitering, förlossning, gynekologi och pediatrik (barnhälsovård).

Vid omfattande studier har vårdpersonal rapporterat att Reiki har ökat patienternas välbefinnande, minskat användandet av värkmedicin, minskat sömnproblem, biverkningar och ökat patienternas nöjdhet. I studier av Reiki inom vården runt om i världen har det också visat sig att Reiki bidrar till minskning av depression och oro, kan lindra psykiska besvär samt öka det psykiska välbefinnandet under drogavvänjning. Enligt omfattande studier kan man påvisa att Reiki ger djup avslappning inom bara 10 minuter hos nästan alla mottagare. Avslappningen kan pågå från några timmar upp till en vecka. Den enda negativa effekten som påvisats av Reiki är obekväma känslor. Dessa har dock försvunnit kort därefter.

Forskning om Reiki

Om du vill veta mer om forskning i Reiki, kan du läsa mer här https://secourong.com/reiki/forskning/

Artiklar om Reiki

Reiki the Scientific Evidence Article

Reiki, the Scientific Evidence | Reiki

Reiki in Clinical Practice: A Science-Based Guide Article

Reiki in Clinical Practice: A Science-Based Guide | Reiki

YouTube film om Reiki inom vården