Träning

  • Träna för livet
  • Ha ett mål
  • Ha roligt
  • Hur når du målet?
  • Vad vill du uppnå och varför?
  • Vad kommer det att krävas av dig?
  • Vad kommer det att kosta?

Min tanke med träning är att det ska vara roligt och ge tillfredställelse i vardagslivet – att må bra helt enkelt. Men oavsett om du vill vinna en stor titel i din sport, slå din kompis eller bara må bättre – behöver du ha ett tydligt mål. Det viktiga med mål är att de är realistiska, mätbara och genomförbara. Annars halkar du lätt in i en vision – vilket är något helt annat. Med att sätta ett tydligt mål, kan du lägga upp en strategi och forma delmål – för att till slut nå ditt uppsatta mål. Tydlighet och ärlighet är ledorden här.

Alla människor är olika – har olika mål och drömmar. Det viktiga är att du själv bestämmer just ditt mål och din strategi – efter dina förutsättningar och behov.

Alla vill inte vinna VM, men alla vill må bra. Allt startar och börjar med dig själv, din inställning till dig själv och vad som är betydelsefullt för just dig. Fysisk träning får dig att få igång blodcirkulationen och frigöra endorfinerna i kroppen. Vi har en kropp och ett liv – så det gäller att ta vara på livet.

Det fina med träning är att du kan börja med inställningen att det känns tråkigt och jobbigt – men under eller efter passet mår du bra, är piggare, maten smakar bättre och du känner en stolthet över att du har tränat. Det ger dig en kick.

Jag tycker att du ska vara nyfiken på träning, hitta nya träningsformer och variera din träning. Då fastnar du inte i mönster och rutiner – utan måste tänka nytt och hela tiden lära dig nya saker. På så vis utvecklas du både fysiskt och psykiskt.

Till sist – ha roligt när du tränar! Det är inte på liv eller död om du vinner den där matchen, sänker sista putten eller står högst upp på prispallen. Solen kommer att gå ner på kvällen oavsett. Och den kommer att gå upp dagen efter. Den nya dagen kommer att vara fylld med nya möjligheter, erfarenheter och insikter som du inte hade innan. Och kanske lite träningsvärk.

Vill du ha coaching kring din träning? Eller vill du ha ett lunchträningspass med kollegorna?

Kontakta gärna Calle via formuläret nedan.